Küldj Email-t:

Cím:

Budapest, 1072 Akacfa utca 26

Telefonszám:

+36 30 44 28731

Email:

info@novabudapest.com

Skype:

Skype Me™! novabudapest

Nova APARTMENTS, MODERN TÁGAS APARTMANOK BUDAPEST KÖZPONTJÁBAN, A Blaha Lujza tér KÖZELÉBEN, NAGYSZERŰ ÁRON.

Központi fekvésű apartmanházunk tökéletes választás egy Budapesti vakációhoz vagy egy hétvégi kiruccanáshoz. Minden apartmanunk bútorozott, felszerelt, konyhával, fürdőszobával, tv-vel, ágyneművel és törölközővel. A Blaha Lujza tér csak pár perc sétára található és Budapest nevezetességei is a közelben helyezkednek el.

hotel room

STÚDIÓ APARTMAN

Modern lakás, nappalival, felszerelt konyhával, fürdőszobával. Néhány lakáshoz tartozik terasz is.

Lakás mérete: 35 m²

Több infó

hotel room

EGY-HÁLÓS APARTMAN 1-4 fő

Modern lakás, nappalival, hálószobával, felszerelt konyhával, fürdőszobával. Néhány lakáshoz tartozik terasz is.

Lakás mérete: 48 m²

Bed Size(s): 1 dupla ágy, 1 kinyitható kanapé.

Több infó

hotel room

KÉT-HÁLÓS APARTMAN 1-6 fő

Modern lakás, nappalival, hálószobával, felszerelt konyhával, fürdőszobával. Néhány lakáshoz tartozik terasz is.

Lakás mérete: 70 m²

Bed Size(s): 2 dupla ágy, 1 kinyitható kanapé.

Több infó

A Nova Apartments Budapest központjában található. Minden apartmanunk teljesen berendezett. Vannak stúdió, egy-hálós, és két-hálós lakásaink, amiket rövid vagy hosszútávra is lehet bérelni.

Apartmanházunk a Blaha Lujza tértől 500 m-re található. Apartmanjaink 10% kedvezménnyel foglalhatóak a honlapunkon keresztül. Mindegyik lakásunkhoz tartozik TV, DVD lejátszó, ingyenes wifi, teljesen felszerelt konyha, fürdőszoba. Három féle lakástípusunk van: Stúdió, Egy-hálós, és Két-hálós. Több mint 30 lakásunk van az épületben, így nagyobb csoportok fogadására is kiválóan alkalmasak vagyunk.

BUDAPESTI APARTMANOK KÖZEL A VÁROS SZÍVÉHEZ

A Duna csak 15-20 perc gyalog, tömegközlekedéssel pár perc. Rengeteg programlehetőség van Budapesten a vendégeink számára. Recepciósaink éjjel-nappal álnak a rendelkezésükre, segítenek program ötletekkel, információ nyújtással.

 • Ingyen Internet
 • Ingyen Kávé
 • Ingyen Tea
 • Ingyen DVD Filmek
 • Ingyen Kerékpár bérlés
"The hotel is conveniently located directly in the city centre. The staff was pleasant, price good, the rooms clean and well-furnished." — Niclas, Askim
"Location is good, room is comfortable and service is nice" — Ashley, Stotfold Hitchin
"Friendly staff, excellent location. One of the few hotels where WiFi worked perfectly." — Gregory, Reigate

Budapest a 2011-es adatok alapján a világ 25. leglátogatottabb városa: a 4 376 900 turistájával, európai viszonylatban sorrendben, London, Isztambul, Párizs, Róma és Barcelona után a hatodik helyet foglalja el. A fővárosi szállodák ugyan ebben az évben 81,4 százalékos elégedettségi mutatóval, a világ 100 legjobb hírnévnek örvendő szállodái közül az élmezőnyben, a 10. helyen szerepelnek. Ezzel második helyet foglalják el az európai szállodák közül, az elégedettségi visszajelzések alapján csupán a listavezető németországi Drezda szállodái előzik meg. A TripAdvisor utazási iroda a világ legjobb 25 szállodája közé sorolta a fővárosi Gresham-palotát. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött idő tekintetében 7,3 millió vendégéjszakával (2012) messze Magyarország legnépszerűbb települése; legnagyobb küldőpiacai Németország (619 ezer), az Egyesült Királyság (528 ezer) és Olaszország (520 ezer). Budapesten 837 különböző műemlék található, amelyek a legtöbb európai művészeti stílust képviselik. Kiemelkedőek a klasszicista és az egyedien magyaros szecessziós épületek. A Budai Vár és a Duna-part 1987 óta, az Andrássy út és történelmi környezete, valamint a Millenniumi Földalatti Vasút és a Hősök tere 2002 óta a világörökség része.

Turisztikai szempontból is jelentős látnivalók Budapest legrégibb hídjai, a Széchenyi lánchíd, a Margit híd és a Szabadság híd, valamint az Erzsébet híd, amely modern kialakítása ellenére a városkép meghatározó elemévé vált. A turisták kedvelt célpontjai a legnagyobb közparkok, Pesten a Városliget és a Népliget, Pest és Buda között pedig a Duna két parkosított szigete, a Margit-sziget és az Óbudai-sziget. Mivel a főváros világhírű gyógyfürdőváros, Budapest gyógyfürdői a gyógyturizmus kedvelt célpontjai. A különleges összetételű gyógyvizet tíz gyógyfürdő hasznosítja, amelyek többsége egyben műemlék és turisztikai látványosság is. A város legfelkapottabb és leghíresebb bevásárlóutcája a Váci utca, ahol a legtöbb világmárka képviselteti magát. Ezenkívül egyre divatosabb bevásárlóutca az Andrássy útnak a Belvárostól az Oktogonig futó része. A vásárcsarnokok közül a Központi Vásárcsarnok a legnépszerűbb a külföldi turisták körében. Vásárcsarnokok találhatók még a Rákóczi téren, a Batthyány téren, a Klauzál téren, a Hunyadi téren és a Hold utcában. Népszerű turistalátványosság még a Gellért-hegy a Citadellával, a Szabadság-szoborral és a Szent Gellért-szoborral.

A 2000-es évek elejétől kezdődően a város életében meghatározó szerepet töltenek be az úgynevezett romkocsmák, amilyen például a Szimpla romkocsma, a Fogasház, a Dürer kert, az Ankert, az Instant vagy épp a Kertem, amelyek alternatív működési módjukkal, egyedi stílusukkal, és a külföldieket igencsak vonzó hangulatukkal a leglátogatottabb helyekké váltak – sokszínű szórakozási és kulturális lehetőségekkel bírnak. (A legtöbb ilyen jellegű vendéglátóhely a VII. kerület belső részén, a Zsidónegyedben található.) A Budapestre látogató turistákat Budapesti Turisztikai Desztináció Managament Nonprofit Kft. infópontjaiban ingyenes térképekkel, illetve információkkal látják el a látnivalókról. A városba látogató turisták igénybe vehetik a 24 vagy 72 órás Budapest kártyát, ami az érvényességi ideje alatt ingyenes utazást biztosít a BKV járművein, illetve több étteremben, múzeumban, illetve egyéb turisztikailag fontos helyen kedvezményes vásárlást tesz lehetővé.

Budapesti városnéző programok

Magyarország fővárosaként, 2 millió fő feletti népességével Budapest a világ egyik legromantikusabb és legszórakoztatóbb fővárosa. Nem véletlenül kapta a “Kelet Párizsa” elnevezést, hisz széles sugárutakkal és zöldellő parkokkal, a szecesszió stílusában épült impozáns épületekkel, valamint élénk színekben pompázó templomokkal, nyüzsgő kávéházakkal és világszínvonalú zenei helyszínekkel büszkélkedhet. A városban a mai napig fellelhetők római kori romok, törökfürdők, valamint a gótikus és barokk építészet emlékei. A kanyargó Duna két részre osztja a várost, amelyeket lenyűgöző hidak kapcsolnak össze ikonikusan. Azonban a budapesti látogatás nem csupán a múlt felfedezéséről szól; szemei előtt kibontakozik egy fényes jövőjét építő város képe is.

 • Belváros Túra
 • Parlament Túra
 • Parlament & Belváros Túra
 • Millenium Gyalog Túra
 • Zsidó Budapest
 • Folklore Est Túra

Látnivalók

Vannak, akik első látásra beleszeretnek, és akiknek csak hosszabb ismerkedés után tetszik meg Budapest.

Városnéző túrák

A Parlament mellett elhaladva átkelünk a Dunán a Margit-hídon át (Margit-sziget) és elérünk a Királyi Várhoz.

Parlament túra

Használja ki a lehetőséget, hogy ellátogasson a Parlament lenyűgöző épületébe, egy sétát követően.

Tovább...

Magyar Nemzeti Galéria

A város legnagyobb kiállítóterme egy nagyszerű klasszikus épületben, a Hősök terén.

Iparművészeti Múzeum

A múzeum szecessziós palotája már magában megér egy látogatást. A gyűjteményben keleti szőnyegek is vannak.

Vasarely Múzeum

A francia-magyar művész, Victor Vasarely művei, az op-art stream alapítója.

More...

Szechenyi Fürdő

A Városligetben található, buja zöldövezetben a Széchenyi termálfürdő Európa legnagyobb fürdője.

Gellért Fürdő

A Gellért Fürdő Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb termálfürdője. Ugyanabban az épületben található, mint a Hotel Gellert.

Rudas Fürdő

A 21 különböző termálforrással ellátott Rudas fürdő a budai hegyek lábánál fekvő egyik legnagyobb fürdő.

More...